Inschrijven kan in de OWee!

Klik hier voor meer informatie.

Gezelschappen

Godfathers

Vrijwilligerswerk

Elk jaar tijdens Hemelvaart vindt een geweldig weekend plaats, het zogenoemde Peetweekend. Dit weekend wordt door ons, de Godfathers, georganiseerd voor een vaste groep van ongeveer 15 lichamelijk gehandicapten dit uit alle uithoeken van het land komen. We bezorgen ze hét weekend van het jaar, waarbij ze eens anders behandeld worden dan normaal. Ze worden enorm in de watten gelegd door zo’n 70 Virgilianen. Met volle teugen kunnen ze genieten van een studentikoos weekend vol met allerlei activiteiten. Niets is te gek, alles mag. Hoogtepunten zijn de biercantus en het gala. Een weekend waar elk jaar weer naar uitgekeken wordt.

De Bolle Paep - Bierbrouwerij

De Bolle Paep

Katholiek kloosterbier sinds 2013

Sinds begin 2013 wordt er door Virgilianen zelf bier gebrouwen. Het begon allemaal als een weddenschap tussen de lustrumcommissie van Virgiel en Rolf Katte, eigenaar van stadbrouwerij de Koperen Kat. De lustrumcommissie wedde dat zij als technische studenten zelf een brouwinstallatie voor maximaal 100,- euro konden klussen. Van opengeslepen 50 liter fusten werd een brouwinstallatie gebouwd, waarbij de ketels door gasbranders werden verwarmd. Na het succesvol brouwen van het eerste biertje met de zelfgemaakte installatie sloeg het enthousiasme voor het brouwen van bier toe onder de Virgilianen. Vanaf dat moment werd er bier gebrouwen binnen de muren van Sociëteit Alcuin. Geheel volgens het bekende ‘voor Virgilianen, door Virgilianen’ concept werd er in de jaren die volgde veel zelf geklust aan het hok, de installatie en de recepten voor de bieren. Inmiddels zijn we officieel een legale brouwerij met een capaciteit van ca. 100L. Met successen als “De Bezemwagen”, “Rookkapje”, “Niet Hoppen” en “De Blonde Stoot” weet menig Virgiliaan ons bier te vinden. Het brouwen van bier is een ambacht dat we met Virgiel rijk zijn.

Wil jij meer weten over het brouwen van bier op Virgiel? Mail dan naar bollepaep@virgiel.nl of spreek ons aan op de borrelvloer.

Ligula

Debat gezelschap

14691326_1129872263756899_7980042971479859542_o

Oktopoes

Zeilgezelschap

Oktopoes is het gezelschap dat in het teken staat van zeilen! We organiseren meerdere activiteiten door het jaar heen waar iedere Virgiliaan zich voor kan aanmelden. Zo organiseren wij Oktopoes dagen waarbij je een dag zeilen met je club/huis/commissie afsluit met een BBQ​. Ook vinden er in het voorjaar zeillessen plaats waarbij er meer gefocust wordt op het leren zeilen in plaats van het chillen in een zeilboot. Mocht je nog niet genoeg krijgen van het zeilen, dan is er de mogelijkheid deel te nemen aan het Oktopoes weekend. Kortom, genoeg mogelijkheden om bij ons te zeilen! 

Bovlingo

Bowl gezelschap

Barbara’s Boks Academie

Houd je ervan helemaal los te gaan? Wil je aan je conditie werken, of je sjaarkilo’s voorkomen? Kom dan boksen bij Barbara’s Boks Academie! Sinds vorig jaar een gloednieuw gezelschap dat voor extremen gaat. Virgilianen trainen wekelijks samen met DSC op maandag of vrijdag. Hier leren we  de beginselen  van boksen of perfectioneren we onze techniek en werken aan onze conditie. Uitblinkers kunnen gevraagd worden om in de ring te boksen tijdens de sjaars braskampioenschappen en andere wedstrijden die we gaan organiseren aankomend jaar. Er is ook mogelijkheid om naar het DSC boksgala te gaan. Kortom een hartstikke breed aanbod voor jou en je schouders.

Met dank aan onze sponsoren