Inschrijven kan in de OWee!

Klik hier voor meer informatie.

Cultuur

Theater

Elk jaar rond eind mei is het weer tijd voor HET creatieve en culturele hoogtepunt van het jaar bij Virgiel. De theaterproductie staat dan op de planken van theater de veste in Delft. Zo een voorstelling komt natuurlijk niet vanzelf tot stand. Ruim een half jaar wordt er met meer dan 50 enthousiaste Virgilianen keihard gewerkt om tot een prachtig resultaat te komen. Twee keer per week wordt er gerepeteerd door de cast en de band. Onder professionele begeleiding van een vierkoppig artistiek team krijgen deze Virgilianen de kans om met zijn allen iets moois neer te zetten, zichzelf op creatief gebied te ontplooien en om uiteindelijk te stralen op het podium!

Lancet

Op Virgiel wordt er naast het borrelen ook veel aan cultuur gedaan. Lancet is de cultuur ondervereniging van Virgiel waar een grote groep Virgilianen hun culturele kant kunnen laten opbloeien. Lancet is met ruim 1000 leden zelfs de grootste culture studentenvereniging van Nederland. Lancet organiseert door het jaar heen allerlei culturele activiteiten voor Virgilianen. Denk aan workshops, lezingen, thema avonden en culture uitjes. Tijdens de lancet week staat de toko een week lang volledig in het thema van cultuur. Lancet heeft 4 ondercommissies die voor nog meer cultureel op de toko zorgen. Lancet Reis organiseert jaarlijks een aantal culturele reizen naar het buitenland. De Vicie doet alles met beeld en geluid. De Exprescie focust zich op fysieke cultuur en de Intellecie richt zich juist op filosofie, debat en literatuur. Al met al is er op de toko genoeg ruimte om je in je studententijd ook cultureel te verdiepen.

Caecilia

Caecilia is de muziek ondervereniging van Virgiel. Muzikale ontplooiing voor zowel muzikanten als liefhebbers staat bij ons centraal, zoals bij de reguliere jamsessie op de vereniging. Elke Caeciliaan kan er een instrument oppakken of onder het genot van een speciaalbiertje meegenieten. Verder worden er muzikale uitjes uitgestippeld, bandjes gevormd, DJ’s shinen tijdens de vele feesten en wordt muzikale kennis doorgegeven. Als nieuwste ondervereniging van Virgiel timmeren we vol enthousiasme aan de weg naar verbreding en ontplooiing van de muzikale Virgiliaan. Ook jij zou daarom deel uit kunnen maken van de muzikale kern van Virgiel! Speel jij al muziek sinds je kon kruipen, of droom je ervan iets te kunnen spelen, bel of Whatsapp Odile op 0610459929!

Cabaret

Elk jaar wordt er door de Cabaret Commissie samen met een groep van ongeveer vijftien Virgilianen een spetterende cabaret show neergezet. Aan het begin van het collegejaar wordt deze groep geweldige grappenmakers samengesteld, waarna er onder begeleiding van een professionele cabaretier een voorstelling wordt geklust. Het resultaat is een hilarische voorstelling die ouders en studenten op verschillende avonden kunnen bijwonen om met buikpijn van het lachen naar buiten te lopen.

Reizen

Reizen wordt door een grote groep Virgilianen gedaan. Hiervoor is op Virgiel een speciale commissie opgestart, Lancetreis. Zij organiseren twee reizen per jaar: de 24-uursreis, een 24 uur durende reis naar een stad in Europa, en de Grote Lancetreis, een langer durende reis (ca. 10 dagen) naar een verder gelegen gebied. Voorbeelden zijn: Marrakech, Istanbul, rondreizen in Schotland of wildkamperen in Zweden.
Ook wordt er natuurlijk eens per jaar een wintersportreis georganiseerd door onze Paapschnee commissie.

De Klittenband

De klittenband is een coverband die is opgezet door leden van Virgiel. Een aantal jaar geleden hadden een aantal muzikanten van de toko het idee om een band op te richten die het feestsfeertje en de snelle overgangen van een DJ verpakt in een vette band! Door het faciliteren van een gratis oefenruimte in de bandkelder en de mogelijkheid om op feestjes van Virgiel te spelen hebben we veel ervaring opgedaan. Inmiddels spelen we op studentenfeesten in heel Nederland en komen we de dinsdag van de OWee een gruwelijk feest neerzetten op Virgiel!

Met dank aan onze sponsoren