Inschrijven kan in de OWee!

Klik hier voor meer informatie.

Studie

Hoeveel tijd ben ik met Virgiel bezig?

In een normale week, ben je gemiddeld twee avonden op Virgiel met je jaarclub. Als je ook lid bent bij een ondervereniging, train je op de woensdag en eventueel ook op vrijdag. Wanneer je in een Virgielhuis woont, breng je de maandagavond meestal door met je huisgenoten, al dan niet op de sociëteit.
Naast de wekelijkse borrels, kun je ook een commissie doen. Het varieert per commissie hoeveel tijd je hiermee bezig bent.
Wat belangrijk is om te onthouden, is dat je zo actief kunt zijn als je zelf wilt. Niets moet en alles kan!

Is Virgiel goed te combineren met mijn studie?

Je komt naar Delft om te studeren, bij Virgiel staat dat dan ook hoog in het vaandel. In je eerste jaar word je hierbij begeleid door studiebegeleiders uit hogere jaren, zodat je je Bindend Studie Advies, BSA, haalt. Als je je afvraagt of dat niet heel lastig is in combinatie met een vereniging, nee; Virgiel heeft een hoger percentage studenten die hun BSA heeft gehaald dan het percentage van de TU Delft!
Het is ontzettend leerzaam om lid te zijn bij een studentenvereniging. Er zijn talrijke mogelijkheden om mee te helpen met het organiseren van activiteiten en het doen van commissies. De ervaringen die je hierbij opdoet, kunnen je tijdens je studie of later bij je werk, goed van pas komen.
Juist omdat het halen van je BSA zo belangrijk is, wordt bij sommige commissies gekeken naar hoe ver je bent in het behalen van je BSA. Op deze manier wordt er bij Virgiel voor gezorgd dat je genoeg tijd overhoudt om je bezig te houden met je studie. Ook ontmoet je op Virgiel anderen die dezelfde studie doen als jij zelf, waardoor je samen met bijvoorbeeld je clubgenoten of huisgenoten kan studeren.

Hoor ook van onze eigen leden hoe zij het hebben ervaren!

Sophie

Industrieel Ontwerpen

Hoihoi!

Ik ben Sophie en mijn eerste jaar als IO-er en Virgiliaan zit er alweer op. Het was voor mij een heel erg leuk en druk jaar. Industrieel Ontwerpen is een studie met vrij veel contacturen, dus vaak aanwezig zijn op de faculteit is verplicht. Hierdoor was het soms lastig om studeren te combineren met Virgiel, aangezien ik wel probeerde om 2 avonden per week te eten en borrelen met de club. Gelukkig is het gelukt om dit buiten de tentamenweken te doen, omdat ik het altijd van tevoren wist en het daarom in m’n planning kon opnemen. Het is alleen maar een pluspunt om vaak aanwezig te zijn, om zo een hechte band met je club te krijgen.

Verder vind ik het nice dat ik niet alleen mensen van m’n eigen studie ken, Virgiel is zó groot dat je ontzettend veel mensen leert kennen van allerlei jaarlagen en faculteiten. Dit gebeurt via de huizen, commissies en vele andere activiteiten rondom Virgiel. Ik heb bijvoorbeeld in een bandje gespeeld en een commissie gedaan, waardoor ik naast m’n jaarclub ook anderen ken.

Al de mensen die je hebt leren kennen, kunnen je ondersteunen in de tentamenweken. Het is me dan ook gelukt om mijn P te halen dit jaar 🙂 Met een beetje discipline is het goed te combineren en alleen maar een headstart in je eerste jaar!

Machiel

Technische Bestuurskunde

Hi!
Ik ben in 2018, direct na de middelbare, Technische Bestuurskunde gaan studeren aan de TU. Ik ben ook meteen bij Virgiel gegaan – een sprong in het diepe die tot vele hoogtepunten heeft geleid in mijn eerste jaar in Delft! ‘Studeren is combineren’ zul je nog vaker horen in je studententijd, maar ik kan je vertellen dat het absoluut waar is. Omdat je weet dat je in ieder geval bijna elke dinsdag en donderdag op de Toko borrelt, kun je daar in je studieplanning goed rekening mee houden. Rond de tentamenweken moet er natuurlijk door iedereen gestudeerd worden, dus kun je dat gezellig samen met je clubgenoten doen. Mede hierdoor heb ik in het eerste jaar al mijn punten gehaald én op de borrelvloer kunnen staan. Een prachtige combinatie!

Rixt

Technische Bestuurskunde/Technische Informatica

Hoi!

Ik ben Rixt en ik studeer inmiddels al twee jaar in Delft. Ook ik ben in mijn eerste jaar begonnen Technische Bestuurskunde terwijl ik me ook meteen heb ingeschreven bij Virgiel. Ik wist eigenlijk helemaal niets van studeren, studieverenigingen, en alles wat daarbij komt kijken. Toch kan ik wel zeggen dat het studentenleven boven alle verwachtingen is uitgekomen.

Ik heb in mijn eerste jaar met gemak mijn Propedeuse gehaald terwijl ik daarnaast eigenlijk iedere week wel op Virgiel te vinden was met m’n club. Daar komt ook nog eens bij dat het in mijn eerste jaar lustrum was, super gezellig dus, maar ook extra druk. Toch heeft het me totaal niet in de weg gestaan en juist dat vind ik zo mooi aan het studentenleven; Alle activiteiten waar je aan meedoet doe je alleen als je ze zelf wilt en ze zijn vaak makkelijk om je studie heen te plannen. Ik heb dus ook zeker iedere dag van het Lustrum meegepakt :).

Verder had ik besloten om in mijn tweede jaar een tweede bachelor erbij op te pakken (Technische Informatica), en ook dit werkt eigenlijk helemaal prima. Nu ben ik hard bezig met het halen van een tweede BSA, dus ik kan met dubbele zekerheid zeggen dat een BSA halen en lid zijn bij Virgiel een top combinatie is!

Met dank aan onze sponsoren