Inschrijven kan in de OWee!

Klik hier voor meer informatie.

Ouders

Uw kind gaat in Delft studeren, en wil zich graag inschrijven bij een vereniging. Dat klinkt leuk, maar wij snappen dat dit bij u vraagtekens oproept. Graag leggen wij u uit wat wij, K.S.V.S.V, als studentenvereniging voor uw kind kan betekenen.

Wat is Virgiel?

Met ruim 2000 leden is K.S.V. Sanctus Virgilius de grootste studentenvereniging in Delft. Als doelstelling staat bij de K.S.V. Sanctus Virgilius centraal om haar leden op sportief, cultureel en sociaal gebied te ontplooien. Iets meer concreet houdt dit in dat studenten die hier komen anderen leren kennen, vaardigheden opdoen bij commissies, gezellige avonden kunnen beleven en zich kunnen aansluiten bij verschillende gezelschappen en het beoefenen van diverse sporten. Om ook de ouders een impressie te geven van de sociëteit en de leden wordt er dan ook ieder jaar een ouderdag georganiseerd voor alle ouders van de nieuwe leden.

Wat kan Virgiel betekenen voor uw kind?

Bij de K.S.V. Sanctus Virgilius zijn er veel dingen te doen. Zo kunnen de leden zich aansluiten bij een van de sportteams en gezelschappen, van voetbal en hockey tot debatteren en muziek maken. Ook zijn er genoeg mogelijkheden tot reisjes, zoals de 24-uurs reis en wintersport, of culturele activiteiten zoals theatershows.
Natuurlijk moeten al deze activiteiten georganiseerd worden. Bij Virgiel wordt dit allemaal gedaan door de Virgilianen zelf. Dat betekent dat de leden zich ook kunnen aansluiten bij de commissies dit allemaal organiseren. Kortom, genoeg voor uw kind om zich te ontwikkelen, vaardigheden op te doen, en zijn/haar vrije tijd op te vullen.

Hoe zit dat dan met studie?

Natuurlijk wekt dit dan de vraag: Staat dit niet in de weg van het studeren? Bij de K.S.V. Sanctus Virgilius worden de nieuwkomende studenten, die vaak nog een BSA dienen te behalen, sterk gemotiveerd in het studeren. Zo laten we tijdens de kennismakingstijd eerstejaars die dezelfde studie volgen met elkaar kennismaken, en met een ouderejaars Virgiliaan van dezelfde studie. Op deze manier hebben zij altijd iemand om mee te studeren en vragen aan te stellen. Ook zijn er regelingen met betrekking tot commissie doen. Zo moeten de nieuwkomende leden voldoen aan een aantal behaalde punten om commissies te kunnen doen. Het combineren van een vereniging en studie is dus prima mogelijk!

Hoor ook van onze eigen leden hoe zij hun eerste jaar hebben ervaren jouwidealestudententijd.nl/studie/.

Carriére ontwikkelen bij Virgiel!

Met dank aan onze sponsoren