Godfathers

De Godfathers organiseren elk jaar een lang vakantie weekend voor mensen die lichamelijk beperkt zijn. Het is ieder jaar weer een hele ervaring om mee te kunnen gaan en te zien hoe onze gasten hier van genieten. Gedurende het weekend zijn er leuke uitjes georganiseerd. Afgelopen jaar zijn we onder andere naar de dierentuin geweest; iedereen liep rond in een dierenpak. In de avond hadden we biercantus waarbij zelfs de gasten door gingen tot in de late uurtjes! Ook staan we met de godfathers één keer in het jaar bar om zo geld in te zamelen voor dit geweldige weekend.

Lijkt het je leuk om hier meer over te weten of heb je nog vragen? Vraag ze gerust aan de mensen met Godfathers op hun rug!

Virgiel doet

Studenten nemen een grote plek binnen Delft in waardoor alle leuke borrels en feesten niet onopgemerkt aan de inwoners van Delft voorbij gaan. Door activiteiten voor hen te organiseren hopen we dat de band tussen de studenten en de Delftenaren verbetert. De commissie die zich hier mee bezig houdt is Virgiel Doet. Voorbeelden van activiteiten zijn: helpen bij de voedselbank, helpen bij de Nacht van de Vluchteling, taalmaatje worden, een techniekmiddag voor basisschoolleerlingen organiseren en overgebleven maaltijden naar De Jessehof.

Shirts naar vraag

In Delft worden jaarlijks tijdens de OWee bijna 10.000 shirts bedrukt en onder aankomende en huidige studenten uitgedeeld. Shirts naar Vraag Delft zamelt oude en overbodige shirts in, zodat de shirts op een duurzame manier een tweede leven kunnen krijgen. Naast het primaire doel van een shirt als dagelijkse kleding, kan deze ook gebruikt worden voor sport wedstrijden op scholen. Shirts naar Vraag Delft is een initiatief van KSV Sanctus Virgilius & het Delftsche Studenten Corps en wordt gesteund door 7 studentenverenigingen. Dit initiatief brengt vraag en aanbod bij elkaar met het idee om alle Delftse studenten bewust te maken van duurzaam hergebruik. Laat je shirts dus niet langer in de kast liggen, maar lever ze tijdens de OWee in in een van de bakken van Shirts naar Vraag!

Jouw initiatief

Bieden je studie en Virgiel je niet genoeg uitdaging? Of heb je een hobby of doe je een sport die je hier niet kan doen? Dan kun je bij Virgiel, met advies van ouderejaars, eventueel een klein startkapitaal en hulp van het bestuur, een eigen gezelschap oprichten.

Afgelopen jaren zijn er onder andere, een hiphop dansgezelschap, whisky proeverij, een schaak gezelschap en een wintersport commissie opgericht door enthousiaste Virgilianen. Wie weet richt jij het volgende gezelschap wel op?