Bandjes

Virgiel is ook rijk aan vele bandjes. Ieder jaar wordt er een nieuwe band opgericht, met eerstejaars leden. Maar ook als ouderejaars kun je bij een van onze diverse bands terecht. Of je kan natuurlijk je eigen bandje oprichten met een aantal enthousiastelingen. We hebben een bandkelder waar je kunt repeteren, en daarnaast worden goede bandjes vaak gevraagd voor evenementen binnen Delft.

Cabaret

Elk jaar wordt er door de Cabaret Commissie samen met een groep van ongeveer tien Virgilianen een spetterende cabaret show neergezet. Aan het begin van het collegejaar wordt deze groep geweldige grappenmakers samengesteld, waarna er onder begeleiding van een professionele cabaretier een voorstelling wordt geklust. De grapjes gaan grotendeels over de dingen die wij als studenten in Delft allemaal meemaken, en ook het karakter van een aantal Virgilianen wordt goed de draak mee gestoken. Afgelopen jaar was het Virgiel Cabaret weer een groot succes. De 500 beschikbare kaarten waren binnen twintig minuten uitverkocht. Vier avonden lang was het Rietveld theater afgeladen met studenten en ouders, die allemaal aan het einde van de avond met buikpijn van het lachen naar buiten liepen.

DJ's

DJ’s zijn veelal de spil van een feestje. Zo ook op de vele feesten op Virgiel. Lijkt het jou leuk om een zaal vol feestgangers compleet op zijn kop te zetten? Dat kan bij Virgiel! We kunnen ons gelukkig prijzen met een groot arsenaal aan DJ’s, van beginnend tot gevorderd. Er worden door het jaar heen activiteiten georganiseerd om het DJ-vak te leren of om je skills bij te schaven. Ook is het mogelijk om individueel te oefenen op welk moment je maar wilt.

Ben je ver genoeg om je kunsten tot een nieuw niveau te tillen dan heb je de mogelijkheid om mee te doen met de AHC DJ Contest. Deze wedstrijd wordt georganiseerd voor en door leden van zusterverenigingen in het hele land. In 2014 heeft Virgiel de DJ Contest gewonnen en in 2015 zijn er dan ook zo’n 1000 studenten afgereisd naar Delft om een nieuwe “beste AHC-DJ” te kiezen.

Dus ben je een podiumbeest, geef je ook graag een slinger aan “the wheels of steel” en wil je jouw tracks uit de speakers doen blazen, dan zou ik dat zeker op Virgiel doen!

Film en fotografie

De Vicie (film en fotografie commissie) organiseert uitjes en workshops die alles met film en fotografie te maken hebben. Een workshop lomografie, een uitje naar een film/fotografie festival of met 300 Virgilianen de bioscoop afhuren voor een James Bond film, het hoort allemaal bij de visuele snoeptrommel van de Vicie.

Licht en geluid

De HenkCie regelt alles wat met licht en geluid te maken heeft binnen Virgiel. Grote evenementen voor ons zijn:de vakkendixo’s (Feest na afloop van elke tentamenweek), de N8W8 (4-daagsFeest), het grootse Oud-en-Nieuwfeest, en natuurlijk de Owee. Bij al deze evenementen zorgen wij voor licht- en geluidsplannen om de feesten zo episch mogelijk te maken. Ook zijn wij verantwoordelijk voor het ophangen van alle apparatuur,en tijdens de feesten staan wij ook achter de tafels om deze apparatuur te bedienen. Je herkent ons aan onze mooie blauwe overhemden!

Reizen

Reizen wordt door een grote groep Virgilianen gedaan. Hiervoor is op Virgiel een speciale commissie opgestart, Lancetreis. Zij organiseren twee reizen per jaar: de 24-uursreis, een 24 uur durende reis naar een stad in Europa, en de Grote Lancetreis, een langer durende reis (ca. 10 dagen) naar een verder gelegen gebied. Voorbeelden zijn: Marrakech, Istanbul, rondreizen in Schotland of wildkamperen in Zweden.

Na het grote succes van de Lustrum Wintersport is daar sinds een paar jaar ook een gezelschap voor, Paapschnee.

theater

Elk jaar rond eind mei is het weer tijd voor HET creatieve en culturele hoogtepunt van het jaar bij Virgiel. De theaterproductie staat dan op de planken van theater de veste in Delft. Zo een voorstelling komt natuurlijk niet vanzelf tot stand. Ruim een half jaar wordt er met meer dan 50 enthousiaste Virgilianen keihard gewerkt om tot een prachtig resultaat te komen. Twee keer per week wordt er gerepeteerd door de cast en de band. Onder professionele begeleiding van een vierkoppig artistiek team krijgen deze Virgilianen de kans om met zijn allen iets moois neer te zetten, zichzelf op creatief gebied te ontplooien en om uiteindelijk te stralen op het podium! Ieder jaar is het weer prachtig om te zien hoe gedreven en gemotiveerd iedereen is. Alle gêne wordt al vanaf de eerste repetitie aan de kant gezet. Maar waarom is Virgiel Theaterproductie zo bijzonder? Misschien omdat je als student een kwalitatief hoogstaand stuk neerzet, of misschien omdat je jezelf bij Theater kan ontplooien op gebieden waar je als (technische) student normaal niet mee te maken krijgt. Misschien komt het omdat iedereen, behalve vanuit zijn eigen kracht, vooral vanuit een gezamenlijke interesse en passie voor theater, samenwerkt naar één doel; de voorstellingen. Het antwoord is waarschijnlijk al het bovenstaande en meer!